+995 55 55 910 47
მობრძანდით: თბილისი, ათონელის 29
ორშ-ხუთ, კვ 10:0 -00:00 / პარ-შაბ 10:00 - 1:00

როგორ მოვამზადოთ ჯინ-ტონიკი

სალომე ძანძავა
სალომე ძანძავა
21.06.2024

ჯინ-ტონიკი არის პოპულარული კოქტეილი, რომელიც შედგება ჯინისა და ტონიკისგან, ჩვეულებრივ მიირთმევენ ყინულზე და გარნირებენ ლიმონის ან ლაიმის ნაჭრით. დღეს ჯინ-ტონიკი ცნობილია თავისი გამაგრილებელი გემოთი და მომზადების სიმარტივით.

როგორ გამოიგონეს ჯინ-ტონიკი?

ჯინ-ტონიკი გამოიგონეს ბრიტანელმა ჯარისკაცებმა მე-19 საუკუნის ინდოეთში. ინდოეთში ბრიტანული კოლონიური მმართველობის დროს ჯარისკაცებს აძლევდნენ ცინჩონას ხის ქერქიდან გამოყვანილ ქინინის დღიურ დოზას მალარიის თავიდან ასაცილებლად. ქვინინს მწარე გემო ჰქონდა და იმისათვის, რომ ის უფრო გემრიელი ყოფილიყო, ჯარისკაცებმა დაიწყეს მისი შერევა შაქართან, წყალთან და საბოლოოდ ჯინთან, რომელიც უფრო გემრიელი იყო და სიმწარის გაქრობას უწყობდა ხელს.

ქვინინი თავდაპირველად გამოიყენებოდა როგორც ფხვნილი, რომელიც იხსნება წყალში, რაც ქმნიდა ტონიკის ადრეულ ვერსიას. ამ ტონიკის ჯინთან შერევა სწრაფად გახდა პოპულარული და სასმელი მალევე გავრცელდა არა მხოლოდ ჯარისკაცებში, არამედ ბრიტანეთის კოლონიების სამოქალაქო მოსახლეობაშიც. მოგვიანებით, 1858 წელს, ერაზმ ბონდმა ოფიციალურად გამოიგონა მატონიზირებელი წყალი, რომელიც შთაგონებული იყო ჯინისა და ქინინის ნარევის პოპულარობით.

დროთა განმავლობაში ჯინი და ტონიკი გახდა არა მხოლოდ მალარიასთან ბრძოლის ეფექტური საშუალება, არამედ გამაგრილებელი სასმელი, რომელიც დღესაც პოპულარულია.

როგორ ავირჩიოთ ინგრედიენტები ჯინ-ტონიკისთვის

ჯინი ტონიკის რეცეპტი

სრულყოფილი ჯინ-ტონიკის დამზადება ხარისხიანი ინგრედიენტების არჩევით იწყება. აქ მოცემულია რამდენიმე რჩევა, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ ეს:

  • ჯინი. ჯინ-ტონიკისთვის მნიშვნელოვანია კარგი ჯინის არჩევა. რეკომენდებულია საშუალო ფასის ბრენდები, როგორიცაა Tanqueray, Beefeater, Bombay Sapphire ან Hendrick's. ამ ჯინს აქვს კარგად დაბალანსებული გემო სასიამოვნო ბოტანიკური ნოტებით, რომლებიც შესანიშნავად ერწყმის ტონიკს.
  • ტონიკი. ხარისხიანი ტონიკი ასევე მნიშვნელოვან როლს ასრულებს. მოერიდეთ ზედმეტად ტკბილ ან ზედმეტად მწარე ტონიკს. რეკომენდირებული ბრენდებია Fever-Tree ან Q Drinks, რომლებიც შექმნილია სპეციალურად ალკოჰოლთან შერევისთვის და აქვთ სიმწარისა და სიტკბოს ოპტიმალური ბალანსი.
  • ყინული. გამოიყენეთ დიდი ყინულის კუბები, რათა ნელა დადნეს და სასმელი ძალიან სწრაფად არ განზავდეს. ყინული უნდა იყოს გამჭვირვალე და კარგად გაცივებული, რათა თქვენი ჯინ-ტონიკი ცივად და გამაგრილებლად დარჩეს.
  • ციტრუსით. კლასიკურ ჯინ-ტონიკს ხშირად ამშვენებენ ლაიმის ან ლიმონის ნაჭრით. შეგიძლიათ ექსპერიმენტი გააკეთოთ სხვადასხვა გარნირებით, როგორიცაა კიტრი Hendrick's -თვის, ფორთოხლის ცედრა Bobby's Dry Gin-ისთვის, ან თუნდაც ღვიის კენკრა.
  • ინ-ტონიკის პროპორციები. ჯინ-ტონიკის სტანდარტული თანაფარდობა არის 1 წილი ჯინი 2-3 წილ ტონიკზე. დაიწყეთ კლასიკური 1:2 თანაფარდობით (2 უნცია ჯინი 4 უნცია ტონიკით) და შეცვალეთ თქვენი გემოვნებით.

ამ მითითებების დაცვით, შეგიძლიათ გააკეთოთ კლასიკური ჯინ-ტონიკი.

ჯინ-ტონიკის რეცეპტები

ჯინი ტონიკი კოქტეილი

კლასიკური ჯინ-ტონიკი

კლასიკური ჯინი-ტონიკისთვის დაგჭირდებათ 2 უნცია ჯინი და 4-6 უნცია ტონიკი. მაღალი ჭიქა შეავსეთ ყინულის კუბებით, ჩაასხით ჯინი და ზემოდან მოასხით ტონიკი. მსუბუქად აურიეთ, რომ არ დაკარგოთ ნახშირბადი და მორთეთ ლაიმის ნაჭრით. ეს რეცეპტი შესანიშნავია მათთვის, ვისაც სურს მიირთვას ტრადიციული და გამაგრილებელი კოქტეილი. ეს არის ყველაზე კლასიკური ჯინ-ტონიკის რეცეპტი.

ჯინ-ტონიკი გრეიფრუტის წვენით

ეს ვარიაცია მოიცავს გრეიფრუტის წვენის დამატებას. დაიწყეთ კლასიკური რეცეპტით, დაამატეთ 1-2 უნცია გრეიფრუტის წვენი ტონიკის დამატებამდე. შეურიეთ  ყინულიან ჭიქაში ჯინი, გრეიფრუტის წვენი და ტონიკი, მორთეთ გრეიფრუტის ნაჭერით და როზმარინის ტოტით. ეს ვარიანტი აძლევს კოქტეილს მცირე სიმწარეს.

ჯინ-ტონიკი ერლ გრეით

ამ არაჩვეულებრივი კოქტეილის მოსამზადებლად ჯერ დააყენეთ ჯინი ერლ გრეის ჩაის პაკეტთან ერთად 1 საათის განმავლობაში. შემდეგი, გამოიყენეთ დაყენებული ჯინი ჯინ-ტონიკის კლასიკურ რეცეპტში, ყინულით სავსე ჭიქაში დაამატეთ 2 უნცია დაყენებული ჯინი და 4-6 უნცია ტონიკი. მორთეთ ლიმონის ნაჭერით.

ლოს ჯინტონიკი

ამ ვარიაციაში გამოიყენება მწარე ლიმონის ტონიკი და ტკბილი ვერმუტი. შეურიეთ 2 უნცია ჯინი 1 უნცია ტკბილ ვერმუტს ყინულით სავსე ჭიქაში, შემდეგ დაამატეთ მწარე ლიმონის ტონიკი. მსუბუქად მოურიეთ და მორთეთ ლიმონის ნაჭერით. ვერმუტის სიტკბო და ტონიკის სიმწარე გემოს საინტერესო ბალანსს ქმნის.

ჯინ-ტონიკი RadioCafe-ში

ჯინი ტონიკის პროპორციები

ჩვენი ქართული სამზარეულოს რესტორანი თბილისში კოქტეილების მოყვარულებს რამდენიმე საინტერესო ვარიანტს სთავაზობს. კლასიკური ჯინ-ტონიკ კოქტეილი RadioCafe-ში ხასიათდება გორდონის ჯინის მდიდარი არომატით, რომელიც შერწყმულია ველური ღვიის მარცვლებთან და ლაიმთან. ამ სასმელს აქვს მჟავე და მშრალი გემო, რომელიც იდეალურად გამაგრილებელია და შესაფერისია წლის ნებისმიერ დროს. მიირთმევა ცაცხვთან და როზმარინის ტოტთან ერთად, რაც სასმელს აძლევს მსუბუქ არომატს და დახვეწილ იერს.

ფორთოხლის ჯინ-ტონიკს ხმელთაშუა ზღვის ფორთოხლის კაშკაშა და სასიამოვნო ნოტები მოაქვს კლასიკურ რეცეპტში. Gordon's-ის ჯინი ერევა ფორთოხლის ტონიკს, რათა შეიქმნას გამაგრილებელი და ოდნავ ტკბილი სასმელი. ჯინ-ტონიკის ეს ვარიანტი შესანიშნავია ზაფხულის საღამოებისთვის.

 ჯინ-ტონიკი მოცხარით გთავაზობთ ფრანგული შავი მოცხარის ხილ-ყვავილოვან მდიდარ არომატს, რომელიც შესანიშნავად უხდება Tanqueray-ს ჯინს. სასმელს აქვს ნათელი და ოდნავ ცხარე გემო ვანილის დახვეწილი სიტკბოთი, რაც მას უნიკალურ და დახვეწილ არჩევანს ხდის მათთვის, ვისაც სურს სცადოს რაიმე ახალი და უჩვეულო.

მსგავსი სტატიები

აქტუალური თემები ქართული ინსტიტუტებისა და მუსიკის შესახებ.

როგორ მოვამზადოთ ჯინ-ტონიკი
როგორ მოვამზადოთ ჯინ-ტონიკი
21.06.2024
ჯინ-ტონიკი არის პოპულარული კოქტეილი, რომელიც შედგება ჯინისა…
კოქტეილი Aperol Spritz
კოქტეილი Aperol Spritz
21.06.2024
Aperol spritz არის პოპულარული იტალიური კოქტეილი, რომელიც…
კოქტეილი „ნეგრონი“: ისტორია და რეცეპტები
კოქტეილი „ნეგრონი“: ისტორია და რეცეპტები
13.05.2024
„ნეგრონი“-ს კოქტეილი არის კლასიკური სასმელი მდიდარი ისტორიით,…
რა არის ჭაჭა?
რა არის ჭაჭა?
13.05.2024
ჭაჭა ტრადიციული ქართული ალკოჰოლური სასმელია, თავისი არსით…
animation